Svet
15 ogledov

Damirja Polančca izpustili iz pripora

Damir Polančec (Foto: vlada.hr) Žurnal24 main
Polančec je po 114 dneh izpuščen iz pripora. "Resnica je globoka voda in jaz se v njej ne bom utopil," je dejal po prihodu iz Remetinca.

Nekdanji podpredsednik hrvaške vlade Damir Polančec je v priporu vidno shujšal. Pred priporom ga je pričakala soproga. Srečanje je bilo filmsko – ko sta se zagledala, sta si padla v objem, sledilo je objemanje in poljubljanje.

Zahvala gre tudi paznikom
''Rad bi se zahvalil vsem, ki so pomagali moji družini, ekipi odvetnikov in delavcem v zaporu. Pa ne zato, ker bi me morali obravnavati na poseben način, pač pa ker so bili moji prijatelji, zdravniki, psihiatri in pazniki. Komaj čakam, da pridem domov in objamem svoje otroke in starše, ki jih nisem videl že štiri mesece,'' je s tresočim glasom in solznimi očmi povedal Polančec in napovedal, da ga šele zdaj čaka pravi boj.

 

Polančca so prijeli konec marca zaradi suma malverzacij z delnicami Podravke. Maja pa so mu določili pripor, da ne bi mogel vplivati na priče v preiskavi o malverzacijah v Hrvaškem elektrogospodarstvu (Hep). Zagrebško sodišče se je strinjalo z oceno Uskoka, da pripor ni več potreben.

Več obtožnic in nadaljnja preiskava
V primeru ''reflektorji'' Polančca bremenijo protizakonitega posredovanja in ponarejanja uradnih dokumentov. Osumljena sta še Željko Dražić in Tomislav Andabak, ki naj bi si ob posredovanju Polančca protipravno pridobila 32 tisoč evrov.

V sredo so potrdili obtožnico, ki Polančca bremeni, da je vukovarskemu odvetniku za 69.300 evrov davkoplačevalskih sredstev naročil študijo problema, ki je bil že rešen.

Še vedno pa poteka preiskava v primeru Podravke in Hepa – s prodajo elektrike po večkratno nižji ceni naj bi Polančec hrvaški proračun oskubil za 83 milijonov evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.