Svet
37 ogledov

Damon: Obama je prekinil z menoj

Matt Damon Reuters
Matt Damon, nekdanji zagreti podpornik Baracka Obame, priznava, da sta s predsednikom ohladila odnose.

Hollywoodski igralec Matt Damon je v nedavnem intervjuju potrdil poslabšanje odnosov z ameriškim predsednikom Barackom Obamo, ki ga je Damon tako kot še kopica znanih oseb iz sveta filma, glasbe in šovbiznisa pred petimi leti zagreto podpiral in mu s tem pomagal na poti na predsedniško mesto ZDA.

"Prekinil je odnose z menoj," je Damon odgovoril na vprašanje, kako ocenjuje prvih nekaj mesecev Obaminega drugega mandata. "Veliko je stvari, o katerih se odkrito sprašujem, denimo glede zakonitosti napadov z brezpilotnimi letali ali o zadnjih razkritjih glede početja NSA ...," je Damon po poročanju Huffington Posta izrazil zaskrbljenost nad aferami, ki na ZDA mečejo zelo slabo luč.

"Celo Jimmy Carter se je oglasil in dejal, da ne živimo v demokraciji. To pa so kar malce hude besede s strani nekdanjega predsednika. Zato mora Obama pojasniti kar nekaj stvari, še posebno ker je profesor ustavnega prava."

Edward Snowden kot Jason Bourne

Nekdanji republikanski predsedniški kandidat John McCain pa je sinoči za Fox TV dal zelo zanimivo primerjavo, saj je Edwarda Snowdna – ta je z razkritjem o početju agencije NSA razkrinkal ameriško vohunjenje za svojimi in tujimi državljani – primerjal z likom Jasona Bourna, ki ga igra prav Matt Damon. Zgodba v več filmskih nadaljevanjih govori o fiktivnem liku, ki ga lovi tajna ameriška vladna agencija, potem ko razkrinka njeno neustavno delovanje. 

Komentarjev 1
  • tinch3 02:58 12.avgust 2013.

    (Holivudski) Piši tako kot govoriš! Slovenci bi to zapisali malo drugače.