Svet
20 ogledov

"Danes sem izjokal ves svoj dolg v solzah"

Mala Nora Facebook
Od male Nore, ki je združila Hrvate bolj kot kdorkoli, se je v čustvenem pismu poslovil tudi oče.

"Odšel je mamin in očetov lev ter se pridružil svojem tropu mladih levov, ki so odšli pred njo. Odšla je med svoje prijatelje golih glav, žalostnih in utrujenih oči, upam, da v boljši in srečnejši svet," je v pismu zapisal Norin oče Ivica.

Nora je bila po veliki humanitarni akciji na zdravljenju v ZDA, vendar so nastali zapleti. Zadnje dni je dihala s pomočjo aparatov, včeraj pa so jih izklopili, saj je bilo njeno stanje prehudo.

"Našega malega galjota so rešili okov, saj je njena ladja prišla do svojega mirnega pristanišča. Končno je svobodna. Brez injekcij, zdravil, solz in bolečin. Umrla je na najinih rokah in zraven naših src, ki jih bo do konca življenja izpolnjevala ljubezen in spomin nanjo," je še zapisal Norin oče.

Vladi jo postavila za vzor

Smrt tudi danes močno odmeva po Hrvaški. Nora je Hrvate tako združila, ko je potrebovala pomoč, in znova zdaj.

Na njeno smrt so opozorili tudi hrvaško vlado. Na vladni strani na Facebooku jo je ena od uporabnic  postavila za vzor politikom: "Zaradi deklice se lahko sramujete, vsa vlada in vsi politiki. Pa veste, zakaj? Ker je storila to, kar vi nikoli niste in nikoli ne boste – združila je vso državo, ne glede na ime, priimek, nacionalnost, vas, mesto … združila je otroke, mlade, odrasle, stare."

Komentarjev 2
  • Žurnalček 18:29 23.marec 2013.

    Če se ti plače nad brezupnih primerih bolezni , pojdi v otroško bolnico pa tam jokaj. Zakaj bi bila ta punčka , kaj več od tistih otrok , ki so tudi umrli , pa so imeli večje možnosti, kot ta brezupen primer.

  • 1111 18:29 21.marec 2013.

    ...zlato...počivaj v miru!