Svet
11 ogledov

Datum smrti: 1. 3. 2008

(Foto: Press Online) Žurnal24 main
Družina Ratka Mladića je zahtevala, da se kot dan njegove smrti označi 1. marec 2008. Takrat je minilo pet let, odkar so ga nazadnje videli.

Uradna vložitev prošnje, da se osumljenega vojnega zločinca proglasi za mrtvega. Odvetnik družine Mladić Miloš Šaljić je za srbski Alo povedal, da takšna odločitev družine temelji na dejstvu, da najbolj iskanega begunca nihče ni videl že sedem let in da gotovo kot zelo bolan človek brez zdravniške nege ni mogel preživeti.

"Od doma je odšel maja leta 2002. Obstajajo navedbe, da se je nekaj časa še skrival po vojnih objektih v Beogradu, od februarja leta 2003 naprej pa ni več nobenih vesti, da bi bil še živ,“ pravi odvetnik in dodaja, da je Mladića med begom zadela možganska kap, imel pa naj bi tudi težave s trebuhom in srcem.

Predsednik državnega sveta za sodelovanje s haaškim sodiščem Rasim Ljajić je že vrnil žogico in poudaril, da predlog, da bi ga proglasili za mrtvega, zagotovo ne bo vplival na nadaljevanje njegovega iskanja. Minister za notranje zadeve Ivica Dačić je medtem danes srbskim medijem povedal, da osebno sicer ne ve, ali obstajajo trdni dokazi, da je Mladić v resnici mrtev, dodal pa je, da bo takšno informacijo zelo težko potrditi.

Včerajšnjo uradno prošnjo, da se Mladića razglasi za mrtvega, so sicer tako v Srbiji kot Haagu pospremili z napovedjo, da ga zagotovo ne bodo nehali iskati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.