Svet
54 ogledov

Deček, ki lahko jé le krompirček

krompirček Shutterstock
Devetnajstmesečni Douglas Husband bi v tem času lahko okušal različne stvari, a zaradi bolezni lahko za zdaj jé le krompirček in bučno olje.

Douglasova mama Beverley Ward je pojasnila, da njen sinček od mesa, sadja in zelenjave dobi močne krče. Douglas namreč trpi zaradi redkega eozinofilnega kolitisa.

Ko so ga po rojstvu prinesli iz bolnišnice, je bil videti dobro, vendar ni mogel zaspati. Po nekaj tednih se je prehladil in se začel dušiti. Z rešilnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico, mama pa je zdravnikom pojasnila, da ima deček podobne težave vsakič, ko nekaj pojé, poroča Daily Mail. Po kolonoskopiji in endoskopiji so mu diagnosticirali eozinofilni kolitis.

"Ko dobi reakcijo na hrano, se praska po obrazu, vso noč joka in je slabo razpoložen, podnevi pa trpi zaradi zaprtja ali driske," je povedala mati in dodala, da se še vedno navajajo in poskušajo, katero hrano lahko jé. Za zdaj sta to samo krompirček in bučno olje.

"Do zdaj smo poskusili okoli 30 sestavin, vendar se njegovo telo odziva na vse, razen na krompir," je dejala mama. Deček pije samo vodo in hipoalergeno adaptirano mleko. Prav tako se zdravi – nekatera zdravila so mu pomagala, nekatera pa še poslabšala njegovo stanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.