Svet
8527 ogledov

Deček tragično končal s psom v avtomobilu

Požari ZDA Epa
Požari v naravi ne poznajo milosti.

Severozahod Združenih držav Amerike se že od ponedeljka sooča s hudimi požari v naravi, ki jim dodatne moči daje veter ob neobičajno suhem in vročem zraku. 

V državi Washington so požari od začetka tedna uničili več površine, kot ga ponavadi v letu dni, gori v Oregonu, Idahu in še naprej po praktično celotni Kaliforniji zunaj večjih mest. 

Največ požarov divja v državi Oregon, kjer več kot tri tisoč gasilcev ne more omejiti več deset gorišč. Močno so prizadeli najmanj pet mest. V Oregonu so umrle tri osebe, v državi Washington pa leto dni star otrok. V Kaliforniji je od avgusta zaradi požarov umrlo 11 ljudi. 

Požari ZDA | Avtor: Epa Epa

Na območju okrog Lyonsa v Oregonu so na enem izmed pogorišč v uničenem avtomobilu našli zoglenelo truplo 12-letnega dečka skupaj z njegovim psom. V požaru naj bi umrla tudi njegova babica. 

Gori praktično celoten severozahod ZDA; guvernerka Oregona Kate Brown je dejala, da se obeta najhujša naravna katastrofa v zgodovini njene države. Okrog 65 kilometrov južno od Portlanda pred ognjem beži okrog 16.000 ljudi, okrog 420.000 pa jih je v pripravljenosti, da stori enako. Na jugu države pa so že evakuirali mesto Medford z 80.000 prebivalci.

Požari ZDA | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Avatar Snelmenella
    Snelmenella 00:44 11.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu >>> www.Sextis.fun

  • payapov896 21:57 10.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com