Svet
3140 ogledov

Deček v plenicah očetu vzel pištolo in med igro sprožil pištolo

Deček se igra s pištolo, Indiana, ZDA Reševalni pas/Twitter
Policija je očeta po dogodku aretirala.

Videoposnetek, ki je zaokrožil po družbenem omrežju, prikazuje trenutek, ko se otrok v plenicah na hodniku stanovanjske hiše igra s pištolo in brezskrbno tava pred zaprtimi vrati svojega stanovanja. Deček je pištolo usmeril v zrak, vrata, nato pa še vase in pri tem potegnil sprožilec.

Incident se je zgodil v Beech Grovu v ameriški Indiani. Sosedje, ki so minulo soboto videli dečkovo igro preko svoje varnostne kamere, so poklicali policijo. 

Pristojni so preiskali stanovanje, v katerem je živel z očetom, in našli 9-milimetrsko pištolo Smith and Wesson na zadnji strani predala mize. Očeta so aretirali, grozi mu obtožnica za zanemarjanje otroka.

Deček v dogodku ni bil poškodovan, saj v pištoli ni bilo nabojev.

Oče je policiji povedal, da sta bila oba z ženo pred kratkim bolna.

Kot je dejal, naj bi za sina poskušal poskrbeti, a je zaradi bolezni v trenutku nepazljivosti spregledal, da je ta odšel iz stanovanja. Obenem je vztrajal, da v stanovanju nima pištole, ampak da jo ima njegov bratranec, ki je bival pri njem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 09:26 16.januar 2023.

    Običajno se mora prazna pištola hraniti ločeno od nabojev, ali kako že imajo to urejeno... Je pa prazna pištola manj nevarna od kuhinjskega noža....In še enkrat, nabavite si lektorja, če sami niste dovolj pismeni...Kakšen je to naslov ?!

  • sandi76 09:25 16.januar 2023.

    "Oče je policiji povedal, da sta bila oba z ženo pred kratkim bolna." .. ta dva bosta še dolgo časa bolna. Verjetno neozdravljivo !