Svet
41 ogledov

Deček zaradi elastike oslepel

zapestnice S. H. H.
Popularne elastične zapestnice so nevarne. Zdravniki opozarjajo na nevarnost zadušitve ali prekinitve cirkulacije, starši pa naj otrokom preprečijo tudi, da bi elastike raztegovali.

Pletene zapestnice iz raznobarvne elastike, ki postajajo vse večji hit tudi pri nas, so lahko nevarne, opozarjajo britanski zdravniki. Kot poroča Daily mail, je neki sedemletnik zaradi elastike oslepel na levo oko. Elastiko mu je ponesreči v oko izstrelil brat, po poškodbi pa je v očesu nastal krvni strdek. Sedemletnik zdaj čaka na operacijo v bolnišnici Sheffield, kjer upajo, da mu bodo lahko povrnili vid.

Pomodreli prsti

Neki drugi deček je z elastičnimi zapestnicami, tesno zavitimi okoli prstov, zaspal. Mati je nekaj ur kasneje ugotovila, da so njegovi prsti popolnoma pomodreli.

Britanski zdravniki opozarjajo tudi na nevarnost zadušitve z elastikami, če te pridejo v roke manjšim otrokom, proizvajalce pa pozivajo, da na embalažo zapisejo potrebna opozorila: otroci naj elastike uporabljajo pod nazorom staršev,  jih ne raztegujejo ali jih na tesno zavijajo okoli prstov, zapestja in vratu.

Nosi jih tudi Kate

Pisane elastične spletene verige so v Veliki Britaniji postale popularne med mladimi in slavnimi potem, ko je tako zapestnico začela nositi vojvodinja Catherine.  Žena princa Williama je pisano zapestnico iz elastik  dobila od neke deklice med potovanjem po Novi Zelandiji v začetku tega leta.

Pri nas se s pletenjem elastričnih zapestnic mladi zabavajo predvsem na  plažah - elastike je namreč med drugim mogoče kupiti na stojnicah primorskih mest.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.