Svet
18407 ogledov

Dečka porinil z mostu. Razlog vzame sapo

Nemška policija Profimedias
Tarča je bil 10-letni deček.

Nemško državno tožilstvo je sprožilo preiskavo poskusa umora neznane osebe, potem ko je bil 26. avgusta v Einbecku napaden 10-letni ukrajinski deček. Moški je dečka vrgel čez ograjo mostu, je včeraj povedal državni tožilec.

Pred incidentom je bil deček na mostu v majhnem mestu v okrožju Northeim z več drugimi otroki iz Ukrajine. Tujec naj bi se v ruščini pritoževal, da otroci govorijo ukrajinsko, in jih prosil, naj govorijo rusko. Po navedbah preiskave je moški ob tej priložnosti dejal, da je Ukrajina začela vojno.

Preiskovalci trdijo, da je moški najprej deklico iz skupine potegnil za lase, nato pa zgrabil 10-letnega dečka in ga vrgel čez ograjo mostu. Pri padcu je malček zadel ob železne nosilce, nameščene v višini mostu, nato pa padel v kanal. Utrpel je poškodbe glave in stopala, piše Welt.

Medtem ko je desetletnik ležal, naj bi napadalec vanj vrgel še steklenico in ga zadel v desno ramo, nato pa je pobegnil. Deček ni bil huje poškodovan, je povedal tiskovni predstavnik tožilstva. V bolnišnici so ga oskrbeli in nato izpustili domov.

Državni tožilec izpostavlja, da je napad politično motiviran. Policisti iščejo storilca, ki je po opisu sodeč star med 40 in 45 let.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 11
  • Pepe007 10:31 05.september 2023.

    A lahko kaj normalnega pričakuješ od povprečnega rusa?

  • nostradamus 14:43 03.september 2023.

    in potem se najde komentator ki podpira ravnanje psihopata ki se znasa nad majhnim otorkom ki nikomur ni storil nicesar bolano prav tako ste bolani vsi ki podpirate dejanje tega psihopata zanima me ali imate svoje otroke kako bi pocutili ...prikaži več ko bi prisel nekdo in vasega otroka ker govori slovensko vrgel cez most samo v razmislek.

  • Luksi 09:06 03.september 2023.

    Bolano, še bolj bolani pa ste vsi, ki podpirate maltretiranje otrok.