Svet
16 ogledov

Dečku prepovedali let v prvem razredu

Deček z Downovim sindromom, ki mu pri American Airlines niso dovolili na letalo. Prt Scr YouTube
Kalifornijska družina je bila presenečena, ko jim "iz varnostnih razlogov" niso dovolili vkrcanja na letalo družbe American Airlines.

Joan in Robert Vanderhorst sta s 16-letnim sinom letela že več kot 30-krat brez kakršnihkoli težav. Tokrat so se želeli razvajati v prvem razredu na letu iz Newarka v Porterville, osebje podjetja American Airlines pa jih je poklicalo vstran in staršema pojasnilo, da pilot meni, da je njun sin z Downovim sindromom Bede "rizičen za let". Mama Joan je sceno posnela s telefonom, poroča Huffington Post.

Osebje je pojasnilo, da obstaja možnost, da bi vedenje dečka dekoncentriralo pilota, ker je njegov sedež zelo blizu pilotske kabine.

Tiskovni predstavnik American Airlines je v uradni izjavi pojasnil, da je Bede na letališču blizu mesta za vkrcanje nemirno tekal naokoli, zato so ga imeli za "nevarnega za let". Medtem starša pojasnjujeta, da je mirno sedel, kar je mama tudi posnela.

Družina je odpotovala domov v ekonomskem razredu, razlike v ceni med prvim in ekonomskim razredom pa jim (še) niso vrnili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.