Svet
20 ogledov

Dekletu z Downovim sindromom grozi smrtna kazen

Pakistan Reuters
V Pakistanu 11-letni deklici grozi usmrtitev, ker naj bi zažgala nekaj strani korana. Deklica ima Downov sindrom.

Poleg tega je kristjanka: pred hišo v revnem predmestju Islamabada Mehrabadiju, v katerem živi, se zgrinjajo gruče ogorčenih muslimanov, ki za dekle zahtevajo najhujšo kazen. Po pakistanskem zakonu o blasfemiji je za skrunitev korana zagrožena smrtna kazen.

Policija jo na postaji zadržuje že 14 dni, trdijo, da jo s tem tudi ščitijo. "Od okoli 500 do 600 ljudi se je zbralo pred njeno hišo v Islamabadu. Bili so zelo čustveni, jezni, lahko bi ji škodili, če ne bi hitro reagirali," izjavo policista Zabija Ulaha povzema Daily Mail. Dodal je, da do zdaj še niso ugotovili, ali je deklica dejansko zažgala nekaj strani korana. Neki drugi policijski vir trdi, da je imela deklica v torbi različno versko literaturo, vendar med njo ni bilo korana.

Strah pred obračunavanjem


Primer je pritegnil pozornost najvišjih oblasti v državi, tudi pakistanskega predsednika Asifa Alija Zardarija. Kristjani v Pakistanu pogosto živijo v strahu, da bi jih obtožili bogokletnosti, številni kritiki pa trdijo, da se zakon o blasfemiji zlorablja za poravnavo različnih zamer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.