Svet
13 ogledov

Deklica ima uradno tri starše

deklica, materi, mama Shutterstock
Na Floridi so na rojstni list ob posvojitvi deklice zapisali tri starše.

Uradni starši 22-mesečne deklice Emme so tako postali poročeni lezbijki in gej. Odločitev sodnika na Floridi je tako končala dvoletno bitko za starševstvo med lezbijkama Mario Italiano in Cher Filippazzo ter njunim prijateljem Massimilianom Gerino, ki je daroval spermo, kasneje pa se je odločil, da želi imeti v otrokovem življenju večjo vlogo. Na rojstnem listu bo tako zapisan kot biološki oče poleg obeh mater.

Lezbijki sta se več let preko klinik za oplojevanje zaman trudili, da bi zanosili. Nato sta se obrnili na Gerino, italijanskega frizerja, če bi jima daroval spermo. Njun odvetnik Kenneth Kaplan je sporočil, da sta bili prepričani, da bo razumel njuno situacijo. "A naredili so napako, da njegovih pravic in dolžnosti niso zapisali v uraden dokument," je povedal. Gerina je tako najel odvetnika in sodno prerekanje se je vleklo dve leti.

Po odločitvi sodnika bosta starševsko pravico imeli le materi, Gerina pa bo deklico lahko obiskoval. Ne bo pa mu treba plačevati preživnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.