Svet
12 ogledov

Deklica pomagala pri porodu

porod Shutterstock
Med drugim je odvila popkovino, v katero je bila zavita novorojenka.

Iz ZDA prihaja neobičajna porodna zgodba, v kateri je sodelovala še ne deset let stara deklica. "Alyssa Meza ni stara niti 10 let, a je mami že dokazala, da zna ukrepati v kriznih trenutkih," so zapisali na spletni strani ABC News, kjer so predstavili zgodbo. "Zaslužila si je vsaj neuraden naslov 'najboljša starejša sestra'."

"Mama je povedala, da čuti, da otrok prihaja ven. Rekla sem ji, naj pritiska, da bom jaz zagrabila otroka," je Alyssa povedala medijem. "Bila sem prestrašena, ujela sem otroka, zagrabila brisačo in ga ovila."

Pri tem je odvila tudi popkovino, ki se je zavila okrog sestrinega vratu. Kot je pojasnila, je to naredila tako, kot je videla na televiziji. "Nato sem tekla k sosedu, saj je bil otrok vijoličaste barve," je dodala.

Novorojenčka in Alyssino mamo Monique Meza so po posredovanju soseda, ki je poklical na telefonsko številko nujne medicinske pomoči, prepeljali v bolnišnico. Za novoletne praznike sta se obe vrnili domov.

Monique je povedala, da je od deklice pričakovala takšno ravnanje. "A ne takšne zrelosti, kot jo je pokazala, za svojo starost je zelo zrela," je dejala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.