Svet
4365 ogledov

Deklica rešila mami življenje, način je neverjeten

Zloraba Profimedias
Dan, ki si ga bosta za vedno zapolnili tako mama kot njena hčerka.

Šolarko Charli Allen je njen oče odpeljal do njene matere, skupaj z rojstnodnevno torto. Deklica je sedela na stopnicah pred vhodom in čakala, da ji mama odpre. Ko je prišla, je prišlo do incidenta; kot piše v policijskem zapisniku, je mamo na dvorišču pred hišo napadel nepoznani moški in jo večkrat udaril z mačeto, piše Courier Mail.

8-letna deklica iz avstralskega Brisbanea je medijem povedala, da je bilo edino, kar ji je rojilo po glavi v tistem trenutku vprašanje, zakaj je do napada sploh prišlo. Kričala je na pomoč in poklicala očeta.

Še pred prihodom reševalne ekipe je deklica reševala svojo mamo, pri čemer je koristno uporabila znanje, nabrano iz knjig. "Oče mi vsak teden kupi knjige, ki jih prebiram. Vem, da če se človek poreže po roki ali dlani, da je to potrebno vzdigniti nad srce," je povedala deklica.

nasilje moški ženska pretep lasanje Obala Slovenija Na parkirišču iz vozila potegnil žensko, jo lasal, tepel in brcal

Mamo je obrnila na bok, njeno močno ranjeno roko pa ovila v brisačo, da bi tako preprečila izgubo krvi. Ko se je na mesto dogodka vrnil dekličin oče, z mamo sta razvezana, je imela slednja že pomodrele ustnice.

"Ko sem prišel, je Charlie držala mamino roko in kričala, ali bo umrla," je za omenjeni medij povedal Leigh Allen. Napadena ženska je po incidentu prestala deset ur trajajočo operacijo, ki je bila uspešna.

Policija moškega, ki jo je napadel, še išče.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.