Svet
498 ogledov

Deklica sedla na narkomansko iglo

ljubljana 21.09.09, igla, narkomanska igla, narkomani, narkoman, droge, zasvojen Anže Petkovšek
Leto in pol stara deklica se je na otroškem igrišču nabodla na narkomansko iglo. V injekciji je še bila droga in kri narkomana.

Na otroškem igrišču v Veliki Gorici, 16 kilometrov južno od Zagreba, se je leto in pol stara deklica močno zbodla z narkomansko iglo. "V injekciji je bila še vedno droga in kri narkomana," je povedala dekličina mati.

Zdravniki je niso jemali resno

Igla je ležala v neposredni bližini peskovnika, deklica pa se je med igro usedla nanjo. Igla se ji je zapičila tri centimetre globoko v levo stegno."Takoj je začela jokati. Ko sem jo dvignila, sem ugotovila, da se ji je v nogo zapičila igla," je povedala prestrašena mati, ki je deklico, potem, ko so ji v bližnjem zdravstvenem domu dejali, naj deklico pripelje šele popoldne, ko bo delala njena pediatrinja, odpeljala na pediatrijo v Zagreb.

Velika možnost okužbe

Prvi izvidi krvi deklice, ki bodo pokazali, ali se je okužila s hepatitisom ali virusom hiv,  bodo znani čez dva tedna. Ali je deklica zdrava pa bodo starši dokončno vedeli šele čez tri mesece. Če je bil okužen narkoman, je verjetnost, da se je okužila tudi deklica, stoodstotna, menijo zagrebški zdravniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.