Svet
37 ogledov

Deklici ob rojstvu zamenjali

dvojčka dojenčka Shutterstock
Ruski družini zahtevata odškodnino, ker je lokalna porodnišnica pred dvanajstimi leti zamenjala njuna otroka.

Pred dvanajstimi leti sta v porodnišnici na Uralu na svet privekali dve deklici. To ne bi bilo nič posebnega, če se ne bi zgodila pomota. Po dvanajstih letih je resnica prišla na dan.

Vse se je začelo, ko sta se starša ene od deklic ločila. Po ločitvi oče ni želel plačevati preživnine, saj je dvomil v to, da je dekličin oče. DNK-test je njegove dvome potrdil. A ne le to. Razkril je tudi, da Julija Belajeva ni mati 12-letne deklice. "Naredili smo dva DNK-testa. Oba sta pokazala, da ne moj bivši mož ne jaz nisva Irinina biološka starša," je za BBC povedala Julija. "Sodnica ni mogla verjeti. Rekla je, da je take primere videla samo na televiziji. Svetovati nam ni znala."

Belajeva se je ob tem razkritju spomnila, da je hkrati z njo rodila še ena ženska. Zaradi tega je posumila, da je prišlo do zamenjave otrok. "Naredila sem fotokopijo DNK-testa in šla k tožilcu. Vložila sem uradno pritožbo, ker so mi v bolnišnici dali napačnega otroka," je povedala.

Hči živela na drugem koncu mesta

Preiskava jih je pripeljala do ženske, ki je rodila istega dne. Izkazalo se je, da živi na drugem koncu mesta. "Njuna hči Anja je svetlolasa in je podobna meni in bivšemu možu. Najina hči je temnejše polti, ima temne lase in je podobna biološkemu očetu," je deklici opisala Belajeva. "Nenadoma se mi je sesul svet. Vedno sem mislila, da je Irina podobna moji tašči, ki ima temne lase in oči. Nikoli se mi ni posvetilo, da Irina ni moja biološka hči. Nisem verjela, da bi se zdravniki lahko zmotili."

Dekleti bi ostali, kjer sta

Če je bilo razkritje šokantno za starše, je bilo vse še toliko hujše za dekleti. "Nobena noče zapustiti doma. Irina mi ves čas pravi: 'Mama, prosim, ne daj me proč!'," razkriva Julija, ki hčerko tolaži, da se ni nič spremenilo. "Anja, moja biološka hči, prav tako želi ostati s starši, ki jih pozna. Vsake toliko bo prišla na obisk." Belajeva dodaja, da je svoji biološki hčerki tujka. Razlike med družinama pa so še večje, ker so otroka vzgajali v drugačnih verah, pojasnjuje.

Družini zdaj od mesta zahtevata odškodnino. Ker pa je od zamenjave minilo že dvanajst let, ne morejo kazensko ovaditi osebja, ki je zamenjavo zakrivilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.