Svet
20 ogledov

Deklici odsekala glavo in jo kazala na ulici

Ženska v Moskvi Reševalni pas/Twitter
V Rusiji odmeva okrutno dejanje varuške, ki je otroku, ki ji je bil zaupan v varstvo, odsekala glavo.

Ruski mediji so 38-letno žensko iz Uzbekistana Gulchekhro Bobokulovo poimenovali "Krvava varuška"; tudi sama mama treh otrok je v ponedeljek obglavila 5-letno deklico, nato pa z njeno glavo hodila po ulicah Moskve. Policisti so jo prijeli pred eno izmed postaj podzemne železnice. V rokah je imela še vedno krvavo glavo svoje žrtve, pri tem pa naj bi - po poročanju agencije AFP - kričala "Alah je velik".

Policisti so žensko najprej odpeljali na psihiatrični pregled, danes pa je bila zaslišana pred sodiščem. V sodni dvorani je med drugim povedala, da "Alah pošilja drugega preroka, ki bo oznanjal mir". Priznala je svoj zločin in povedala, da ji je dejanje naročil Alah.

Preiskovalci skušajo ugotoviti, ali je imela Bobokulova pri svojem dejanju pomagače. Deklica, ki jo je umorila, je trpela za epilepsijo, težave je imela tudi z učenjem. Varuška jo je umorila v stanovanju drižine v Moskvi, nato pa v njem zanetila požar.

Okruten umor je pretresel načeloma hladnokrvne Moskovčane. Številni so položili cvetje pri postaji podzemne železnice in tam molili.

 

Komentarjev 1