Svet
5 ogledov

Deklici v možgane vbrizgali lepilo

operacijska soba, operacija, zdravniki Shutterstock
Britanski deklici bodo izplačali 24 milijonov funtov, ker so ji zdravniki v možgane po nesreči vbrizgali lepilo.

Ta strašna zdravniška napaka se je zgodila v pediatrični kliniki Great Ormond Street v Londonu. Maisha Najeeb je bila stara le deset let, ko so jo v kliniko sprejeli zaradi redke bolezni, pri kateri so bile njene arterije in ožilje povsem zavozlani. Med zapleteno operacijo so kirurgi pomešali brizgalke in ji namesto neškodljive barve, ki bi na zaslonu omogočila lažje spremljanje krvnega obtoka, v možgane vbrizgali lepilo. Ta napaka je povsem zaznamovala njeno življenje, saj so njeni možgani ostali popolnoma in trajno poškodovani.

Zdaj 13-letni Maishi je sodišče prisodilo skupno 24 milijonov funtov (približno 28 milijonov evrov) izplačila, a njen oče Sadir Hussain je še vedno obupan: "Njeno življenje je uničeno, vse njene sanje so se sesule," je povedal in dodal: "Vesel sem, da smo se s kliniko sporazumeli in da ji bodo zagotovili sredstva, s katerimi bomo lahko skrbeli zanjo."

Maisha bo takoj prejela 2,8 milijona funtov (približno 3,3 milijona evrov), potem pa 383.000 funtov (460.00 evrov) na leto do 19. leta. Potem ji bo na leto pripadlo 423.000 funtov (približno 505.000 evrov) vse do konca življenja. Strokovnjaki pravijo, da bo lahko dočakala 64 let, a bo potrebovala stalno, 24-urno zdravniško oskrbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.