Svet
21 ogledov

Deklico pogrizli in skoraj zadušili

Žurnal24 main
Dveletno deklico iz Šapca so njeni sovrstniki pogrizli in s šalom okoli vratu vlekli po tleh. Vzgojiteljic med tem ni bilo v učilnici.

Posledice mučenja so vidne po vsem telesu dveletnice, na vratu je moč videti sledove davljenja. Zdravnik je ob pregledu v njenem ušesu našel otroški zob.

 

Zakon predpisuje, da morajo biti vzgojitelji vedno poleg otrok. Ko si vzamejo odmor, jih mora zamenjati drug vzgojitelj.

Dekličin oče je za srbski Press dejal, da ni mogel verjeti svojim očem, ko je zagledal svojega otroka. "Ko sem okoli tretje ure prišel po hčerko v vrtec, je nisem prepoznal. Lice je imela poškodovano, rdeče, kričala je in jokala. Lahko bi jo ubili," je ogorčen oče, ki ga nihče ni obvestil o tem, kaj se je dogajalo. V učilnici je ob njegovem prihodu vladal pravi kaos, ki pa se vzgojiteljici ni zdel omembe vreden. Pretresenemu očetu je namreč odvrnila, da "to ni nič" in da gre samo za praske, ki bodo kmalu izginile. Deklico so odpeljali k zdravniku, ki je o dogodku obvestil policijo.

 

Prosili, naj dogodka ne prijavijo
Odgovore je od pristojnih terjala tudi babica male deklice. Ob prihodu v vrtec ji je eden od otrok, ki so bili tam, dejal, da so se "igrali, ji zavezali šal okoli vratu in jo vlekli po tleh". Babica se sprašuje, kje so bili odgovorni. Po njenih besedah naj bi njo, sina in snaho še isti dan popoldne obiskale tri ženske iz vrtca in prosile, naj o dogodku molčijo in ga ne prijavijo policiji. Babica meni, da so vpleteni najbrž mislili, da bodo stvar lahko pometli pod preprogo, ker sta njen sin in snaha invalida, saj sta 99-odstotno gluha.

Direktorica vrtca je potrdila, da je prišlo do incidenta. Dveletnik naj bi večkrat udaril deklico v času, ki je predviden za počitek. Kje so bile takrat vzgojiteljice, direktorica ni pojasnila. "Lahko povem, da po prvih podatkih vzgojitelji niso krivi za incident, saj so s hitro intervencijo preprečili, da bi agresivni deček povzročil hujše poškodbe," je dejala direkotrica vrtca Marica Vuletić. Starši so se zoper vrtec odločili vložiti tožbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.