Svet
14 ogledov

Deklico zabodel in zažgal

Šport: Umrl je legendarni košarkar, ljubljenec tivolske publike - Sveča Shutterstock
Del turške javnosti zahteva vnovično vpeljavo smrtne kazni. Prizadevanja v tej smeri je spodbudilo nekaj nedavnih brutalnih umorov otrok.

Lokalni turški mediji so te dni objavili podrobnosti policijske preiskave umora šestletne deklice. Kot odkriva policija, jo je 20-letnik najprej zabodel z nožem, potem pa zažgal, povzema agencija AFP. Zločin je priznal. Kot je povedal policiji, je deklico v avtomobil zvabil pod pretvezo, da gresta na piknik. "Potem ko sem jo zabodel z nožem, je padla na tla. Polil sem jo z bencinom in prižgal vžigalico. Začela je kričati," izpoved monstruma povzema Hurriyet Daily.

V drugem podobnem primeru je bil ubit devetletni deček. Kot je pokazala obdukcija, je bil najprej posiljen, potem pa zadavljen. Policija storilca ni našla, glavni osumljenec je 23-letnik, ki so ga nadzorne kamere posnele z dečkom. Odhajala sta proti mestu, kjer so nato našli otrokovo truplo. Nedavno je policija preiskovala še en brutalen umor otroka; šlo je za štiriletnika. Policija podrobnosti tega zložina ni posredovala javnosti.

Na centru za otrokove pravice Gündem Çocuk pri tem navajajo, da je bilo samo lani v Turčiji ubitih 633 otrok, predlani 609. Turčija je sicer pred več kot desetimi leti umaknila smrtno kazen. Zaradi več kot skrb vzbujajočih številk glede umorov otrok se vrstijo pozivi za njeno vnovično vpeljavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.