Svet
18 ogledov

Dela pri Združenih narodih, spi pa v šotoru

22-letni Novozelandec David Hyde sredi Ženeve spi v šotoru, da lahko opravlja neplačano prakso v Organizaciji združenih narodov (OZN).

Ker v Švici, eni izmed najdražjih držav na svetu, opravlja neplačano prakso, pokritih pa nima niti stroškov, živi v šotoru. Kako zmorejo drugi? "Priložnost, da delajo zastonj, lahko izkoristijo le tisti, ki imajo dovolj premožne starše,“ pravi Hyde. Čeprav spi v šotoru ob ženevskem jezeru, v službo hodi v obleki, s seboj pa ima nahrbtnik s plinskim gorilnikom. Žal mu je, da ni kupil bolj vodoodpornega šotora, poroča Tribune de Genève. 

OZN se bori proti neenakostim, a ne v svojih vrstah

Bizarno pri vsem skupaj je, da se OZN bori proti neenakostim, hkrati pa ponuja dolgotranje neplačane prakse. Nekateri so Ženevo poimenovali tudi svetovna prestolnica neplačanih pripravnikov. 

Pred časom je več neplačanih pripravnikov pripravilo pohod proti tej praksi, saj so prepričani, da je delo brez plačila v nasprotju z Deklaracijo o človekovih pravicah, ki jo je pripravila prav OZN. 

Kako dragocene so za življenjepis in možnost kasnejše zaposlitve izkušnje pri OZN kaže dejstvo, da se je lani pojavila celo spletna stran, ki je za prakso v OZN pripravila dražbo izklicno ceno pa so postavili pri približno 20 tisoč evrih. OZN je sicer zanikala, da bi imela kaj s tem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.