Svet
16 ogledov

"Delajo vse, da mu je udobno"

Nelson Mandela se je iz javnega življenja umaknil leta 2004. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Brez novih konkretnih podatkov o zdravstvenem stanju Nelsona Mandele. Še naprej ostaja v kritičnem stanju.

Po besedah južnoafriškega predsednika Jacoba Zume je Nelson Mandela še naprej v kritičnem stanju.

"Zdravniki delajo vse, da mu je udobno," je dejal. Podrobnosti o stanju in o včerajšnjem obisku ni pojasnjeval: "To je stvar zdravnikov." 

Mandelo je nazadnje obiskal včeraj zvečer, ko so ga zdravniki obvestili, da se je njegovo zdravstveno stanje v zadnjih 24 urah poslabšalo. Zuma je zatrdil, da zaradi njegove bolezni ne bodo preložili obiska ameriškega predsednika Baracka Obame, ki je načrtovan za ta teden.

"Pomirjen je sam s sabo"

"Kot hčerka molim za to, da bo prehod miren. Pomirjen je sam s seboj. Tako veliko je dal svetu," pa je za CNN dejala hčerka Neslona Mandele iz prvega zakona Makaziwe Mandela.

Povedala je, da je za družino to izjemno težak čas – hkrati čas, ko so lahko skupaj, in čas slovesa. Še težje jim je zaradi tolikšnega zanimanja javnosti, nekateri ljudje družini delijo nasvete, kako naj bi se obnašali v tem času. "Kri Nelsona Mandele teče po naših žilah. Naših žilah. Dajte nam prostor, da smo lahko s svojim očetom. Pa naj bodo to zadnji trenutki, ko smo z njim, ali pa bomo z njim še dalj časa. Morajo se umakniti," je dejala.

Povedala je, da občasno še odpre oči in se odzove na dotik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.