Svet
15 ogledov

Delal tri dni skupaj in umrl

Bank of America EPA
21-letni bančni pripravnik je umrl pod prho, potem ko je nepretrgoma delal 72 ur.

Po 72 urah dela brez premora so 21-letnega študenta poslovne šole Univerze v Michiganu in pripravnika investicijske banke BAML (Banking of America and Merill Lynch) Moritza Erhardta našli mrtvega. Tri dni zapored je iz londonske podružnice, kjer je bil na letni praksi, prihajal domov ob 6. uri zjutraj. Umrl je sedem dni pred iztekom staža, potem ko je pod tušem svoje študentske sobice doživel epileptični napad.

Našel ga je njegov cimer, reševalci mu niso mogli več pomagati in so ga lahko le razglasili za mrtvega. Njegovi prijatelji so za britanske medije povedali, da je verjetno umrl zaradi izčrpanosti.

Garajo, da bi prišli do službe

Opravljanje pripravništva v uglednih svetovnih bankah je namreč izredno naporno. Študentje delajo cele noči v upanju, da jim bodo na koncu ponudili delovno mesto. Nekdanji bankir investicijske banke je za britanske medije potrdil, da pripravniki pogosto delajo po 14 ur dnevno.

Pripravniška plača v BAML znaša okoli 3500 evrov na mesec, vendar za ta denar delajo, kakor je dejal eden izmed njih, "kolikor kdo od njih zahteva". Pogosto se dogaja, da se vračajo ob 7. uri zjutraj s taksijm domov, se stuširajo in preoblečejo, nato pa ponovno odpeljejo v službo.

Tiskovni predstavnik BAML je potrdil Erhardtovo smrt, voditelj oddelka za mednarodne komunikacije John McIvor pa je dejal, da je Erhardt zelo marljiv pripavnik z obetavno prihodnostjo.

Komentarjev 3
  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 21:25 20.avgust 2013.

    Zdaj bo Štrukelj s tem člankom mahal okoli, kako delo ubija.

  • mph 21:15 20.avgust 2013.

    Smrdljivi kapitalisti računajo s tem, da jih je še dosti. Nobelovo tistemu, ki bi izumil, kako nekako resetirat ta svet in začet vse iz začetka.

  • Oxxo 20:02 20.avgust 2013.

    Kaj mu zdaj koristi, da je (bil) obetaven in marljiv...