Svet
57 ogledov

Delala z brezdomci, umrla zaročencu na rokah

Christine Archibald Facebook
Prva identificirana žrtev terorističnega napada v Londonu v soboto zvečer je Kanadčanka Christine Archibald. 30-letna ženska je umrla v naročju svojega zaročenca, potem ko je vanjo trčil kombi.

V sobotnem napadu v Londonu je trojica napadalcev v kombiju z veliko hitrostjo najprej zapeljala v pešce, nato pa z dolgimi noži začeli napadati obiskovalce bližnjih barov in sprehajalce. Kot je znano, ubitih je sedem ljudi, 50 je poškodovanih.

Prva žrtev, katere identiteto so objavile londonske oblasti, je 30-letna Kanadčanka Christine Archibald. Medtem ko se je borila za življenje, jo je v naročju držal njen zaročenec Tyler Ferguson, je britanskim medijem povedala njegova sestra.

Kanadčana je delala v prenočišču za brezdomce, iz rodne Kanade se je v Evropo preselila skupaj s svojim zaročencem. Njena družina je za Daily Mail povedala: "Christine je imela v svojem srcu prostora za vse, trdno je verjela, da je potrebno spoštovati čisto vsakega človeka. Svoja stališča je krepila s svojim delom v prenočišču za brezdomce. Nikoli ne bi razumela brezčutnosti in okrutnosti, zaradi katere je umrla."

Teroristični napad Lonodn | Avtor: EPA EPA

Kot druga žrtev je identificiran 32-letni James McMullan iz Hackneya; njegovo družino je o tem obvestila policija. Povedali so, da so pri eni izmed žrtev našli kreditne kartice, izdane na njegovo ime. Delal je v spletnem podjetju, po besedah njegovega očeta je bil tik pred podpisom pogodbe, vredne 1,5 milijona dolarjev.

Minuta molka za žrtve

V Veliki Britaniji se bodo danes z minuto molka spomnili žrtev sobotnega terorističnega napad; britanska vlada je sporočila, da bo minuta molka ob 11. uri (ob 12. uri po srednjeevropskem času).

Intenzivna preiskava po napadu se medtem nadaljuje. Policija je do zdaj priprla 12 ljudi - pet moških in sedem žensk, starih med 19 in 60 let, vse osumljence so že izpustili.

Teroristični napad Lonodn | Avtor: EPA EPA

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.