Svet
15 ogledov

Delavci na olimpijskih igrah bodo v "svinjakih"

olimpijske igre 2012 Reuters
Medtem ko bo za športnike na olimpijskih igrah dobro poskrbljeno, pa se bodo tisti, ki bodo delali kot čistilke in vzdrževalci, stiskali v majhnih sobah, na eno stranišče bo prišlo 25 ljudi, na en tuš pa 75.

"Ko sem zagledala kovinska vrata in stolp v sredini, sem pomislila, da je to taborišče," se spominja 21-letna študentka Adrea Murnoz, ki se je mislila prijaviti za delo čistilke v času olimpijskih iger v Londonu, a si je ob pogledu na "taborišče" raje premislila.

Študenti in brezposelni iz vse Evrope so se prijavili za začasno delo čistilcev in vzdrževalcev olimpijskih prizorišč, a so si mnogi premislili, ko so videli, v čem bi morali bivati. Podjetje Spotless International Services, ki bo skrbelo za čistočo olimpijskih prizorišč, je za delavce uredilo naselje kontejnerjev, poroča Daily Mail. V eni sobi bo bivalo 10 ljudi, na eno stranišče bo prišlo 25 ljudi in na en tuš 75. Zaradi močnega deževja je okolica kontejnerjev blatna in polna luž, tako da so delavci, ki so že prišli, v blato položili kamne, da se vsaj malo izognejo svinjariji.

Plačajo za svinjarijo

"Nekateri kontejnerji puščajo in sami smo morali popraviti strehe. Dve dekleti sta odšli, ker bi morali spati v istem prostoru s še osmimi moškimi, ki jih sploh ne poznata," pripoveduje eden od delavcev. A to še ni vse. Za blatno razkošje morajo delavci podjetju Spotless International Services plačati 22 evrov in pol na dan.

Craig Lovett, direktor omenjenega podjetja, pa pravi, da je kamp glede na zahteve, kakšna morajo biti začasna bivališča, nadstandarden, in dodaja: "To ni zapor. Nihče ni prisiljen, da ostane. Mnogi delavci so prišli iz držav, kjer je zelo visoka brezposelnost, in so veseli, da so dobili delo pri olimpijskih igrah." Sam v kampu seveda ne bo prebival, ampak bo delo vodil iz svoje pisarne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.