Svet
92 ogledov

Dele telesa prodaja na spletu

Moški torzo lahko "kvalificirani uporabniki" kupijo že za 56.644 evrov. (Foto: G Žurnal24 main
Nemški strokovnjak za anatomijo Gunther von Hagens, ki je znan po kontroverzni razstavi Svetovna razstava človeškega telesa, dele človeškega in živalskega telesa prodaja na spletu.

Nenavadno spletno prodajo, na kateri lahko posamezniki kupijo tudi nakit, sta že obsodili nemška protestantska in katoliška cerkev, saj umetnika obtožujeta degradacije človeškega dostojanstva.

Celotno telo na spletni strani www.plastination-products.com stane okoli 70 tisoč evrov, torzo pa lahko dobite že za 55.644 evrov in glavo za okoli 22 tisoč evrov. Pri tem pa morate zraven prišteti še stroške poštnine. Tisti, ki imate bolj tanke denarnice, pa lahko manjše dele telesa dobite že za 115 evrov.

Nemški znanstvenik, anatom in umetnik Gunther von Hagens človeška trupla že več kot 30 let ohranja po patentiranem procesu, imenovanem plastinacija. Po svetu pa je postal znan tudi po svoji razstavi človeškega telesa.

A ti resnični deli telesa, ki so šli skozi proces plastinacije, s katerim se vodo in maščobo v telesu zamenja s plastiko, niso dosegljivi za vsakogar.

Kupijo jih lahko le tisti "kvalificirani posamezniki", ki lahko dokažejo, da bodo dele telesa uporabljali v raziskovalne, izobraževalne in medicinske namene.

Vsi ostali pa lahko kupijo le reprodukcije pravih teles, imenovane Anatomija stekla. Gre za preslikavo zgradbe določenega dela telesa na steklo.

Na voljo je tudi nakit, narejen iz delov živalskega telesa. Tako lahko kupite uhane, narejene iz bikovega penisa in zapestnico iz žirafjega repa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.