Svet
13090 ogledov

Delodajalci bodo lahko zahtevali, da se zaposleni cepijo

razno 09.01.14. sivilje, sivanje, delavci, zaposleni, delo, tovarna, Bulgarian N razno 09.01.14. sivilje, sivanje, delavci, zaposleni, delo, tovarna, Bulgarian N
Madžarska vlada je dala delodajalcem dovoljenje, da od svojih zaposlenih zahtevajo cepljenje proti covidu-19 zaradi zagotavljanja varnosti delavcev.

Vodja kabineta predsednika vlade Gergely Gulyas je povedal, da so se za tak ukrep odločili zaradi naraščajočega števila okužb. Dodal je, da je cilj ukrepov k cepljenju spodbuditi čim več ljudi, poroča madžarska tiskovna agencija MTI. Za zaposlene v državnih ustanovah bo država lahko predpisala takšno obvezno cepljenje, župani pa bodo imeli pravico uvesti zahtevo pri lokalnih svetih, je še dejal.

Sporočil je še, da se je vlada odločila, da bo od 1. novembra dalje v javnem prometu ponovno obvezno nošenje mask in prepoved obiskovanja obiskovalcev v bolnišnicah.

Madžarska je pred poletjem večinoma odpravila ukrepe za zajezitev novega koronavirusa. Trenutno za sodelovanje v javnem življenju ni potrebno dokazilo o cepljenju ali testiranje. Edina izjema so množični dogodki. Zaenkrat so maske obvezne le v bolnišnicah in domovih za ostarele, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V zadnjih mesecih se je število okužb z novim koronavirusom na Madžarskem močno povečalo. Sedemdnevna pojavnost novih okužb na 100.000 prebivalcev je bila nedavno 170. V celoti je cepljenih okoli 60 odstotkov prebivalstva.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 14
  • Jernej65 15:50 28.oktober 2021.

    Edino pravilno. Zakaj bi necepljeni trosili virus okol in ogrožali ostale, ki so zavedni in se obnašajo v dobrobit človeka.

  • evelux 15:13 28.oktober 2021.

    Ma pejte se solit dve delavki ki sta bili polno cepljeni imam sedaj na bolniski z tezjimi simptomi corone kaj mi to pomaga ce delo trpi vsaeno mi je ce delavec cepljen al ne v bolnisko mi gre en al ...prikaži več pa drugi..... ne bluzite v tri dni