Svet
90169 ogledov

Delovni teden podaljšujejo s pet na šest dni

sestanek skrbi služba Profimedia
Južnokorejski Samsung je ta teden za vodstvene delavce uvedel šestdnevni delovni teden. Skupina želi na ta način ob naraščajočih geopolitičnih negotovostih in makroekonomskih tveganjih okrepiti odločenost vodstvenega kadra, da se krizo čim prej premaga, so v tem tednu poročali južnokorejski mediji.

Po navedbah časnika Korea Economic Daily odločitev o šestdnevnem delovniku prihaja po depreciaciji južnokorejske valute von, naraščajočih cenah nafte in visokih stroških zadolževanja, ki so načela lansko poslovanje nekaterih domačih podjetij.

Vodilni v skupini Samsung, ki obsega zelo različne sektorje proizvodnje - od jeklarstva, pridobivanja surovin za elektroniko do ladjedelništva, elektroindustrije in finančnih storitev -, bodo šesti delovni dan v tednu opravljali bodisi ob sobotah bodisi ob nedeljah.

Podaljšani delovni teden je uveden tudi za vodilne v divizijah proizvodnje in prodaje. Pregledati bodo morali svoje strategije in jih prilagoditi spremenjenim geopolitičnim razmeram zaradi nadaljevanja vojne med Rusijo in Ukrajino ter naraščajočega bližnjevzhodnega konflikta, so sporočili iz Samsunga.

Del vodstva skupine Samsung, ki se ukvarja s težko industrijo, je sicer šestdnevni delovni teden prostovoljno uvedel že v začetku leta.

Komentarjev 10
  • stinger 20:20 21.april 2024.

    v svetu vlada konkurenca in ne mesečniki. In če bomo še nekaj časa prepustili vse Kitajcem, nam bodo prej ko slej pokazali kdo je šef..

  • rd2dmk2 18:07 21.april 2024.

    a je kdo spoh kaj bral ? za DIREKTORJE so uvedl- za direktorje. pr nas pa direktorji delajo 7 dni v tedni 24 ur na dan škodo in zgubo, al pa so na golfu..

  • matermila 17:17 21.april 2024.

    Pod nujno jim moramo poslat Lukca, da jim sprejme nekaj zakonov za zaščito delavcev in uvede 35 urni delovni teden.