Svet
1 ogledov

Denar EU porabil za nakup ferrarija

ferrari_testarossa_03 Žurnal24 main
Da denar Evropske unije ne gre vedno tja, kamor je namenjen, dokazuje primer italijanskega zobozdravnika, ki je denar za namestitev sončnih celic porabil za nakup luksuznega ferrarija.

Evropska unija za varovanje okolja vsako leto nameni veliko proračunskih sredstev. Kljub nadzoru nad njimi pa se lahko zgodi, da nekateri del tega denarja raje namenijo za druge namene. Švedski poslanec v Evropskem parlamentu Nils Lundgren je tako v zadnjem poslanskem vprašanju Evropski komisiji zastavil vprašanje, ki se je nanašalo na nekega italijanskega zobozdravnika, ki je denar za nakup sončnih celic namenil za nakup luksuznega ferrarija testarossa. "Zobozdravnik iz italijanskega mesta Cosenza je zlorabil sredstva, ki so namenjena za razvoj sončne energije," je dejal Lundgren.

Dokument, na katerega se je skliceval poslanec, sicer natančno ne pojasnjuje, kako je omenjeni zobozdravnik prišel do evropskih sredstev. Je pa poslancu že odgovorila evropska komisarka za zunanjo politiko Danuta Hüber, ki je dejala, da bo Bruselj od Italije zahteval vrnitev neupravičeno uporabljenega denarja. Ob tem pa je še opozorila, da italijanska finančna policija že preiskuje primer.

Evroskeptični poslanec Lundgren velja za poslanca, ki nenehno opozarja na neupravičeno trošenje evropskega denarja. Tako je že na začetku letošnjega leta razkril, da je Evropska unija porabila več milijonov evrov za gradnjo bazenov na Karibih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.