Svet
1 ogledov

Denar je izpuhtel

Kam sta izpuhtela dobra dva milijona evrov, se hrvaška policija še vedno samo sp Žurnal24 main
V Splitu sojenje za rop stoletja, v katerem sta enakopravno sodelovali tako srbska kot hrvaška mafija. Denarja še vedno niso našli.

Dobra dva milijona evrov je marca leta 2008 skupina srbskih in hrvaških roparjev odnesla v dobrih desetih minutah. Oropali so splitsko pošto. Zaslišanja se vrstijo tako pred policijo kot pred sodnimi oblastmi, vendar to, kam so skrili denar, še vedno ni znano. Denar je enostavno izpuhtel; policistom je uspelo najti le okrog 150 tisoč evrov.

Rop je bil deležen velike pozornosti javnosti ravno zaradi sodelovanja srbskega in hrvaškega kriminala. Kako so se povezali, niti ni pomembno, najpomembneje je, da denarja še vedno ni.

Hrvaška javnost je bila po izvedenem ropu zgrožena; zaradi vsote oropanega denarja, predvsem pa zaradi sodelovanja hrvaškega kriminala s srbskim.

Na sodišču so danes poslušali telefonske razgovore osumljenih, ki jih je snemala policija. Čeprav so poslušali ure in ure pogovorov, novih odkritij ni.

Na zadnjem sojenju je ena izmed prič izpovedala, da z "denarjem iz splitske pošte" v Beogradu kupujejo stanovanja, zlato in avtomobile. Policija je uspela pripreti le hrvaški del roparske naveze, medtem ko so srbski še vsi na svobodi.

Sojenje se bo nadaljevalo že jutri, na njem pa naj bi ena izmed prič govorila o domnevnem sporu glede delitve plena, ki naj bi v Beogradu povzročil tudi več streljanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.