Svet
4 ogledov

Denar skrajnežev IS je padal z neba

Denar IS Youtube
Ameriško obrambno ministrstvo je včeraj objavilo posnetek zračnega napada na tako imenovano banko Islamske države v Mosulu, v katerem so s ponedeljka na torek po trditvah Pentagona uničeni milijoni v bankovcih.

Kot poroča Pentagon, naj bi bil denar namenjen plačam džihadistov na bojiščih Islamske države. Posnetek sicer nima zvoka, prikazuje pa trenutek, ko dve bombi zadeneta stavbo, nato pa po zraku začnejo leteti številni bankovci.

S posnetka seveda ni mogoče razbrati katere valute so bankovci, tega podatka Američani niso razkrili. Edino, kar so potrdili je, da so “uničili milijone”.

Napad je bil uspešen. Ocenjujemo, da je Islamsko državo prikrajšal za milijone,” je za CNN povedal general Lloyd Austin.V kombinaciji z vsemi ostalimi napadi na naftna polja in na kanale distribucije, na ekonomsko infrastrukturo in različne izvore prihodkov ste lahko prepričani, da islamisti še kako občutijo pomanjkanje sredstev,” je zadovoljno dodal general ameriške vojske.

Dodal je še, da to ni bil edini udarec na trezor Islamske države. “Potrebujejo denar! Za plače svojih ljudi, za novačenje novih. Že od začetka poudarjamo, da bomo Islamsko državo premagali tako, da jim bomo onemogočili dostop do resursov,” je še poudaril ameriški general Austin. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.