Svet
7 ogledov

Depilirajo devetletne deklice

Slika je simbolična. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Avstralske matere svoje devetletne hčerke pošiljajo v lepotne salone, kjer morajo prestajati boleče lepotne postopke.

Avstralske kozmetičarke so za medije razkrile številne zgodbe, ki so pretresle javnost. Med drugim naj bi številne avstralske kozmetične salone obiskovale majhne deklice, ki jih matere silijo k depilaciji nog. Oglasila se je tudi predstavnica vlade Linda Burney, ki je ogorčena nad materami, ki s svojimi še ne najstniškimi hčerami obiskujejo kozmetične salone. „To je neke vrste zloraba,“ pravi Burneyjeva. „Otroci bi morali imeti normalno otroštvo. Matere svoje hčere s takšnimi dejanji silijo k prezgodnji odraslosti,“ dodaja Burneyjeva.

Avstralsko ministrstvo za družino opozarja, da je vse več mladih deklet nagnjenih k motnjam prehranjevanja in depresiji. „Starši bi se morali otrokom pustiti, da odrastejo ob pravem času. Dekleta bodo slej ali prej odrasla in se sama odločila, kdaj je pravi čas, da izkoristijo prednosti kozmetične industrije,“ menijo. Kozmetične salone opozarjajo, naj tako mladim dekletom ne nudijo svojih storitev, razen v primerih, ko „so dekleta poraščena v takšni meri, da jih zaradi tega sovrstniki nadlegujejo.“

Avstralska raziskovalka Emma Rush meni, da bi morali obiske v kozmetičnih salonih prepovedati dekletom, mlajšim od 14 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.