Svet
19 ogledov

Deset jih upa, da je Maria njihova

Maria romska deklica EPA
Iskanje bioloških staršev deklice Marie, ki so jo našli pri romski družini v Grčiji, se nadaljuje. Med več tisoč namigi, ki so jih oblasti dobile, zelo resno preverjajo deset primerov pogrešanih otrok.

Grška policija je dobila več kot osem tisoč klicev glede deklice Marie. Med vsemi namigi jih deset policija preverja še posebno intenzivno, saj več stvari kaže na to, da bi Maria lahko bila ena od njih. Gre za otroke iz ZDA, Kanade, Poljske in Francije, so sporočili iz organizacije Smile of the Child.

Mario so policisti našli med racijo pri romski družini, kjer so iskali prepovedane droge. Deklica se je od svojih domnevnih sorojencev močno razlikovala, zato so oblasti odredile test DNK; ta je pokazal, da ni njihova biološka hči. Eleftheria Dimpopoulou in Chrisots Sails sta obtožena ponarejanja dokumentov in ugrabitve mladoletne osebe.

Grške oblasti so za pomoč zaprosile Interpol. Iskanje v Interpolovi bazi podatkov do zdaj ni dalo rezultatov. Interpol je objavil tudi fotografije grškega para, pri katerem so našli deklico, saj upajo, da bodo o njem tako dobili več informacij.

Ena od teorij, ki jih preverja policija je, da je bila deklica ugrabljena, ker so jo želeli prodati v primeru nelegalne posvojitve. Ker je dogovor padel v vodo, so deklico pustili pri romskem paru. Po besedah Kostasa Iannopoulosa, direktorja organizacije Smile of the Child, je "dobro znano, da obstaja trgovanje z otroki med Romi iz Romunije, Bolgarije, Grčije in Anglije".

Podoben primer na Irskem

Medtem ko se v Grčiji nadaljuje iskanje dekličinih bioloških staršev, o podobnem primeru poročajo z Irske. Policija se je na podlagi namiga oglasila na domu romske družine, pri kateri je prebivala šest ali sedem let stara svetlolasa deklica. Izkazalo se je, da starši nimajo ustreznega rojstnega lista za deklico. Po preverjanju v bolnišnici, v kateri naj bi se deklica rodila, se je izkazalo, da njeno rojstvo tudi pri njih ni zabeleženo. Deklico so staršem vzeli, dokler ne bodo opravljeni DNK-testi.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 09:53 23.oktober 2013.

    Kakšne debilne stvari pa objavljate . Najresneje na njo računa par iz Kansasa, kateremu so ugrabili pred 2 leti samo 10 mesecev starega otroka. Otrok je star pa najmanj 4 leta. In iz in v USA lahko leti vsak Cigan ?