Svet
15 ogledov

Deset let pogrešana, zdaj je spet z družino

cunami EPA
Indonezijsko deklico, ki jo je leta 2004 odnesel cunami, so v sredo ponovno združili z njeno družino, ki je bila deset let prepričana, da je mrtva.

Raudhatul Jannah je bila stara štiri leta, ko je njo in njenega brata, ki je imel takrat sedem let, dan po božiču odnesel morski val na vzhodu province Aceh, kjer je bilo uničenje po cunamiju največje.

"To je božji čudež"

Jamaliah in njen mož sta hčer in sina nehala iskati po enem mesecu, saj sta bila prepričana, da sta otroka umrla. Dokler ni Jamaliahin brat junija letos opazil dekle, ki je bilo videti kot njena dolgo izgubljena nečakinja. Družina je nato izvedela, da za dekle skrbi starejša ženska v bližnjem okraju. "Moj mož in jaz sva zelo vesela, da smo jo našli. To je božji čudež," je dejala Jamaliah. Takoj ko je deklico zagledala, so vsi njeni dvomi izginili. "Če mi kdo ne verjame, sem pripravljena na test DNK," je dodala.

Dekle, ki je danes staro 14 let, je povedalo, da ju je z bratom odneslo na bližnji otok Banyak, ki je od obale oddaljen 40 kilometrov. "Iskali ga bomo na otoku, saj verjamemo, da je še živ," je dejala mama Jamaliah. 

Cunami, ki ga je leta 2004 sprožil potres, je prizadel 14 držav. Umrlo je 230 tisoč ljudi, vključno z 170 tisoč prebivalci province Aceh.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.