Svet
34 ogledov

Deset let so jo pretepali in posiljevali, mama je vedela

zloraba otrok Shutterstock
Bosno in Hercegovino je pretresla šokantna zgodba deklice iz Gojčina, ki so jo pretepali in (spolno) zlorabljali deset let. Večkrat so jo tudi vpregli v voz namesto konja in jih je morala voziti po vasi. Mama je vedela v kakšnih razmerah živi njena hči.

Po desetih letih, ki jih je sedaj dekle po imenu Karla preživela v suženjstvu, se je njeno trpljenje pri končno končalo.

Karla (kasneje so jo preimenovali v Bedino) je z mamo Kristino z devetimi leti prišla iz Nemčije, Milenko in Slavica Marinković pa sta jo nato v kleti zadrževala deset let in se nad njo izživljala, poročajo bosanski mediji.

Spolne zlorabe in pretepanje so bili na dnevnem redu, po licu so jo rezali z vročim nožem, hraniti je morala tudi podivjanega psa, ki jo je večkrat ugriznil, k zdravniku pa ni smela. Večkrat je morala, vprežena kot žival v voz, Marinkovićeve voziti po kraju vasi, oni pa so vpili "iha konjiček".

"Gledal sem kaj delajo z njo. Ni jedla, kosa kruha nikoli ni imela v rokah, jedla je hrano za svinje in pse, blazine za pod glavo ni poznala, večinoma je spala v hlevu. Milenkova hči in žena sta jo pretepali, prav tako ostali člani družine. To sem videl in slišal na lastne oči. S tem sem soočil Milenka, ta pa mi je rekel: Všeč mi je, ko jo tepejo, ona pa joka," je za sarajevsko Oslobođenje povedal sosed Sead Makalić, ki je dogajanje večkrat prijavil policiji.

Odzval se ni nihče, mama je vedela

Čeprav naj bi za dogajanje vedeli skoraj vsi bližnji prebivalci, se na prošnje in krike več let ni odzval nihče. Policija še vedno ugotavlja zakaj, sosed, ki se je naposled le opogumil pa je povedal, da so mu člani družine grozili.

Grozljivo pa je tudi razkritje, da je mama Kristina vedela v kakšnih razmerah živi njena hči, poročila naj bi se celo z njenim mučiteljem. Čeprav so mučitelja aretirali, mama po poročanju bosanskih medijev ni bila pridržana, je pa pod nadzorom policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.