Svet
6314 ogledov

Desetletni deklici niso dali infuzije, ker ima covid

infuzija Profimedia Simbolična fotografija.
Pretresena mati desetletne deklice je opisala pekel, ki sta ga prestali v bolnišnici.

O tem, da razmere v zdravstvu na Hrvaškem niso rožnate, je jasno iz več različnih primerov. V zadnjem obdobju je najbolj odmeval primer novinarja Vladimirja Matijanića, ki je umrl, po tem, ko ga niso želeli sprejeti v bolnišnico, kljub slabemu zdravstvenemu stanju dejstvu, da je imel več pridruženih bolezni. 

Hrvaški mediji poročajo o kalvariji, ki jo je prestala 10-letna deklica in ki jo je na spletu delila njena mama. Desetletna deklica je dva dni imela visoko temperaturo, mučila jo je slabost, popila je le nekaj žličk vode. Zaradi slabega stanja je potrebovala infuzijo. Pediater ju je napotil na pediatrično kliniko, kjer pa se je zanju, kot pravi mati, začel pekel, piše Dnevnik.hr.

Ob sprejemu so namreč pri deklici potrdili okužbo s covidom-19. Mama pravi, da ni vedela, da je hči pozitivna na covid-19. "Sprejela nas je zdravnica D. M.. Ko so naredili testi in videli, da je deklica pozitivna, so se začele žaljivke in vprašanja, kako smo lahko prišli v četrto nadstropje. Rekla je, da ne moreva biti tam in da morava drugam," je povedala mama. "Ubogi otrok sedi na postelji in me gleda s solznimi očmi, izčrpana." 

Medicinska sestra naj bi želela deklico odpeljati na odvzem urina in krvi, na kar naj bi zdravnica dejala, da tako ne gre in da naj se polula kar v sobi. Medicinska sestra je deklico odpeljala na stranišče, od tam pa v drugo ambulanto na odvzem krvi. Ko je zdravnica za to izvedela, je odvihrala iz sobe in se sporekla z medicinsko sestro. Deklica je bila zaradi prepira vidno prestrašena. 

"Hči bi morala dobiti zdravilo. Preden so nas vrgli z oddelka, je sestra prinesla tableto v skodelici, ki je bila umazana, še pasja posoda ni takšna," je zapisala mama. Medicinska sestra naj bi želela deklico namestiti v neke druge prostore, a je pediatrinja zahtevala, da mora iz bolnišnice. "Medtem ko smo čakali v avtomobilu in sedeli na klopci pred bolnišnico, dehidrirana hči ni dobila infuzije, ker je pozitivna na covid, ker so se do nje obnašali kot do umazane smeti. Ustnice sem ji vlažila z vodo, jo brisala, dokler ji ni glava od izmučenosti omahnila." Izvide naj bi jim čez eno uro dali v roke "kot psom" na zadnjem vhodu v bolnišnico.

V bolnišnici v Koprivnica so potrdili, da so prejeli pritožbo, a zadeve ne želijo komentirati, dokler ne bo končana preiskava dogodka, še navaja Dnevnik.hr.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • bobubob 00:49 31.avgust 2022.

    Če je človek zdrav, bi ga radi okužili (alias cepili), ko pa človek zboli, pa ne sme do zdravnika (ker je kužen). A vsaka stvar ima lahko tudi drugo plat....

  • Avatar Zala
    Zala 20:52 30.avgust 2022.

    Gosp pediatrinja po tem dogodku to več ne bi bila. Za vse se najde "palica", ki udari tam, kjer bi pediatrinjo najbolj bolelo.

  • Ender3 20:44 30.avgust 2022.

    Soseda se pogreza v spiralo afer. Novinarji zaradi nepotrebne smrti njihovega kolega pozivajo ministra za zdravstvo Beroša k odstopu. Novinarska konferenca, ki jo je minister sklical je izpadla kot, totalen fiasko za stroko. Plenkovič ga pričakovano ščiti, ampak pod težo ...prikaži večo koruptivne afere stranke HDZ se bo stežka branil pred krit7ko javkosti..