Svet
4 ogledov

Desetletnica rodila dečka

novorojenček, dojenček Shutterstock
Desetletna deklica iz Mehike rodila dečka. Sumijo, da je bila posiljena.

Rodila je konec oktobra s carskim rezom. Deček se je tako rodil v 31. tednu nosečnosti, saj je deklica prišla v porodnišnico s hudimi zapleti.

Vsak dan pri sinu

Deklica je že zapustila bolnišnico, vendar je vsak dan pri svojem sinu, ki je še naprej na intenzivnem oddelku. Zdravniki iz Puebla so razkrili, da je dečkovo stanje po preboleli pljučnici stabilno, poroča Daily Mail.

Možno, da je bila posiljena

Zdravniki so porod prijavili tožilstvu, saj ni znano, kdo je oče otroka, in zato obstaja možnost, da je bila deklica posiljena.

V Mehiki mladim materam zakon prepoveduje splav, razen če dokažejo, da so bile posiljene. V nasprotnem primeru jih čaka denarna kazen.

Podobne usode

Vendar 10-letnica ni edina občutno premlada mama v zadnjem času v Mehiki. Avgusta lani je 11-letnica, ki je bila javnosti znana pod imenom Amalia, dva tedna pred rokom rodila. Izkazalo se je, da jo je vsaj leto dni posiljeval njen očim.

Na problem je leta 1999 opozorila 13-letna žrtev posilstva, ki so ji odrekli pravico do splava, čeprav ji je zakon to omogočal. Rodila je, primer pa pripeljala pred medameriško komisijo za človekove pravice, s čimer se je začela kampanja za izplačilo odškodnine od mehiške vlade, ki je naposled pristala na plačilo.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.