Svet
10 ogledov

Desetletnik ubil štiriletnika

Švedska policija je sporočila, da so razrešili primer smrti štiriletnega otroka z juga Švedske, ki se je zgodil pred dvema mesecema. Zadušil ga je desetletni deček.

Pred dvema mesecema je v naselju Ljungby na jugu Švedske izpred stanovanjskega bloka izginil štiriletni deček. Policija ga je nekaj ur kasneje našla mrtvega v bližnjem gozdu. "Desetletni deček je priznal, da je žrtev zadušil," je danes sporočila švedska policija, ki je v okviru preiskave umora zaslišala okoli 30 otrok med 5. in 15. letom starosti. Deček naj bi štiriletnika zadušil s kolebnico.

V preiskavi je sodelovalo 40 policistov, ki so opravili okoli 540 zaslišanj. "Primer je bil težak predvsem zaradi tega, ker so kot dokaz nastopili otroci," je povedala Yvonne Rudinsson, ki je vodila preiskavo. Otroci, mlajši od 15 let po švedskih zakonih niso kazensko odgovorni, zato bo primer sedaj prevzela socialna služba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.