Svet
19 ogledov

Desetletnik žepnino daje zapuščenim mačkam

Evan pismo City Kitties City Kitties
Desetletni fantek že več let zapored svojo žepnino raje kot zase zapravi za zavetišče, ki pomaga zapuščenim mačkam.

Evan iz Filadelfije je z donacijami začel leta 2009, ko je zavetišču City Kitties daroval okoli 35 evrov. Vsako leto pa je njegov prispevek zavetišču večji; leta 2010 je doniral 64 evrov, leta 2011 72 evrov in leta 2012 81 evrov.

Ob svoji donaciji je vsakič priložil še lastnoročno napisano pismo, nazadnje jim ga je poslal 15. decembra. V njem je poleg pesmice zapisal: "Pozdravljeni zaposleni pri City Kitties. Upam, da je za vami odlično leto 2012! Tako kot vsako leto, vam tudi tokrat pošiljam mojo praznično donacijo. Letos vam darujem 110 dolarjev. Znesek ima prvič trimestno številko! (Ko so imela moja leta enomestno številko, sem vam daroval dvomestni znesek, zdaj, ko imam dvomestno število let, je čas za tromestni prispevek). Še naprej bom daroval, da bom lahko pomagal pri reševanju zapuščenih muck. Z ljubeznijo, Evan." Desetletni dobrodelnež je spodaj še zapisal: "P.s., vam je všeč moja pisava?" In še: "P.p.s., našim posvojenim muckam gre dobro. Hvala bogu več ne terorizirajo hiše."

Evanovi starši so ga pri zadnji donaciji podprli in njegov prispevek podvojili. "Mestne mucke" so tako dobile 220 dolarjev (približno 163 evrov). Evan je pred nekaj časa tudi sam posvojil mucko iz istega zavetišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.