Svet
3127 ogledov

Desničarskemu kolumnistu prekipelo: Tako je udaril ameriškega novinarja

Glenn Greenwald z možem Davidom Mirando Epa
Ameriški novinar Glenn Greenwald je dobil udarce po seriji člankov, v katerih je kritiziral vladavino Jaira Bolsonara.

Ameriški novinar Glenn Greenwald je med včerajšnjo oddajo “Jovem Pan News” na brazilskem radiu dobil udarec v obraz s strani brazilskega desničarskega kolumnista Augusta Nunesa

Sogovornika sta se pred radijskimi mikrofoni prepirala v portugalščini, dokler ni vse skupaj eskaliralo do fizičnega nasilja. Narazen so ju dali šele uslužbenci radia.

Beseda je tekla o Greenwaldovih posvojenih otrocih in preteklih Nunesovih opazkah, ko je dejal, da bi moral družinski sodnik presoditi o njihovem odvzemu. 

Greenwald je Nunesovo vtikanje v njegovo osebno življenje pospremil z besedami: "To, kar je naredil, je najbolj grda, najbolj umazana stvar, ki sem jo videl v svoji novinarski karieri."

Nunes je odgovoril, da je samo spraševal, kdo skrbi za njegove otroke, ki jih ima skupaj z možem, kongresnikom Davidom Mirando, medtem ko je on v prestolnici ves čas porabil za prebiranje ukradenega materiala. 

Greenwald je namreč objavil serijo člankov, s katero je spodbijal legitimnost največje preiskave korupcije v državi.

Njegovo poročanje, ki je temeljilo na številnih SMS sporočilih, je še posebej škodilo vladavini brazilskega predsednika Jaira Bolsonara. Postal je osovražena figura na desnici, ki mu očita ilegalni vdor v osebno komunikacijo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.