Svet
1448 ogledov

Devet let po šokantnem odkritju spregovoril policist

V kleti, kjer je imel Josef Fritzl zaprto svojo hčer in njune otroke, se je zbir Žurnal24 main
Razkritje zlorab v avstrijskem mestu Amstettnu aprila leta 2008 je pretresla svet. Policisti so odkrili, da je Josef Fritzl kar 24 let v kleti svoje hiše nasilno zadrževal svojo hčerko Elisabeth, se nad njo fizično in spolno izživljal. V tem času mu je rodila šest otrok. Leta po razkritem primeru je za medije spregovoril policist, ki je prvi opravil pogovor z zlorabljeno Fritzlovo hčerko.

Zgodba je prišla na plano, ko je eden od otrok Josefa Fritzla, ki jih je imel s svojo hčerko, zbolel in ko je hčerka nekako dosegla, da ga je oče odpeljal v bolnišnico. Zdravnikom je bilo v zvezi z bolnim otrokom več stvari sumljivih, očeta so prijavili policiji, ki je kmalu razkrila dvojno življenje monstruma. V hitro opravljenem sojenju so mu dosodili doživljenjsko zaporno kazen; takoj, ko so ga prepeljali v zapor, so ga premestili v izolirani del zapora, kjer ne sme imeti stikov z ostalimi zaporniki.

Elisabeth, kar 24 let zlorabljena hčerka Josefa Fritzla živi na tajni lokaciji, v javnosti se ni pokazala nikoli od razkritja naprej. Po drugi strani je leta po razkritem primeru medijem spregovoril Willibald Reitner, policist, ki je z njo prvi opravil pogovor, potem ko so jo osvobodili iz kleti hiše njenega očeta.

Hiša groze v Amstettnu, kjer je Josef Fritzl kar 24 let zadrževal in posiljeval  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Rojeni posiljevalec"

"Sprva ni nič govorila. Čez čas je menila, da tako ali tako nihče ne bo verjel, kaj se ji je dogajalo," je povedal policist v dokumentarnem filmu Televizije Channel 5. Da bi vendarle izpovedala svojo zgodbo, je v zameno zahtevala, da nikoli več ne vidi Josefa Fritzla, kar so ji avstrijske oblasti seveda zagotovile.

"Nikoli več ni omenila besede 'oče', govorila je 'on'. Bila je v smrtnem strahu, da ji ihče ne bo verjel, da bodo vsi verjeli zgodbi Josefa Fritzla," je še povedal policist, ki je za Fritzla dejal, da mu ne moremo reči človeško bitje. Z Elisabeth je policist ostal v stikih. "Zelo pogumna ženska je. Vedno si voščimo za praznike in vedno poudari, kako zelo je hvaležna policiji, da smo jo osvobodili."

V dokumentarnem filmu nastopi tudi psihiater, ki je pred sojenjem govoril z avstrijskim monstrumom, kot so Fritzla poimenovali mediji. "Verjame, da je 'rojeni posiljevalec'. Opisoval je svojo nepremagljivo željo po dominaciji, spolni dominaciji. Ni mogel pojasniti, zakaj je zlorabljal svojo hčerko, govoril je le, da je bila že od nekdaj v njem želja po dominaciji."

Josef Fritzl ima v dvodelni sobi na voljo pograd, stranišče, televizijo, radio i | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Tatjana Ha 23:58 15.april 2017.

    Ptuj , Peter Rakuš,Obtožba: spolno je zlorabljal najmlajšo hčerko, zlorabljal in posiljeval pa najstarejšo!tožilci očitajo, da je še v obdobju Jugoslavije zlorabljal najstarejšo hčer (zdaj odrasla ženska živi v Nemčiji in je po naših informacijah v najstniških letih splavila ...prikaži več več plodov očetovih posilstev),

  • Majazmaja 13:36 14.april 2017.

    Ja, se strinjam, da se Fritzlov nalezujemo s pojavom Primca in njegove sekte.

  • Dav Lob 08:12 14.april 2017.

    takih musli ftitzov se ravnokar nalezujemo v Sloveniji.