Svet
28 ogledov

Devet let zaprta v garaži ob kruhu in vodi

Zloraba Shutterstock
Krušna starša sta imel hčerko devet let ujeto v garaži, jo stradala in pretepala.

15-letnica je ob rešitvi tehtala zgolj 20 kilogramov. Svojim rešiteljem je povedala, da so ji dajali samo kruh in vodo, družbo pa sta ji delala pes in opica. Če je hotela pojesti ostanke hrane, ki so jih dali živalima, sta jo njena skrbnika pretepla s pasom. V vseh letih njenega ujetništva naj bi le dvakrat bila zunaj garaže.

Najstnico so odpeljali v bolnišnico, njena skrbnika pa so aretirali ter ju obtožili suženjstva in zlorabe.

Rejnika na tem, da jo posvojita

Mladostnico je v argentinskem glavnem mestu Buenos Aires našla njena biološka sestra, ki je iskala sled za izgubljeno sorodnico. Preiskava je pokazala, da je deklica prišla v rejo leta 2001, ko je sodišče odločilo, da njena biološka starša, ki imata še sedem otrok, nista finančno sposobna skrbeti zanjo. 

Biološka družina je z rejniško sprva vzdrževala stike, ni pa znano, kaj se je zgodilo po letu 2005 in zakaj je biološka družina izgubila stik z dekletom. V teku naj bi bila posvojitev dekleta in skrbnika naj bi čakala zgolj še na zadnje dokumente, ko je na dan prišla tragična zgodba. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.