Svet
24691 ogledov

Devet mladeničev posililo deklici, stari 10 in 12 let, dogajanje so prenašali v živo

Posilstvo Profimedia
Večkrat so ju posilili. Eno od posilstev so posneli in predvajali v živo.

Italijanska policija je včeraj aretirala devet mladeničev zaradi skupinskega posilstva dveh deklet, starih 10 in 12 let, v mestu Caivano blizu Neaplja. Novica o posilstvu deklet, ki sta sicer sestrični, je že poleti šokirala Italijo, saj naj bi dekleti večkrat posilila skupina moških.

Za zdaj ni znanih nobenih dodatnih informacij o tem, kako sta dekleta povezana z napadalci, prav tako ni podrobnosti o identiteti napadalcev.

Eden od devetih aretiranih je eno od posilstev posnel in predvajal v živo, je v nalogu za aretacijo zapisal neapeljski sodnik za mladoletnike. Prijeli so sedem mladoletnikov in polnoletna moška ter jim izrekli tudi druge "varnostne ukrepe", je sporočila tožilka. Preiskovalni sodnik Umberto Lucarelli je dejal, da so osumljenci "brutalno izkoristili šibkost in starost svojih žrtev, prepričani, da jih ne bosta prijavili zaradi sramu in grožnje z distribucijo video posnetkov posilstva".

Po objavi novice o skupinskem posilstvu je italijanska vlada potrdila tudi zakonsko uredbo proti mladoletniškemu prestopništvu, s katero bodo mladoletniki lažje pristali v zaporu, izpustili pa so druge bolj kontroverzne ukrepe, kot je znižanje starostne meje za kazensko odgovornost. "Odlok Caivano", poimenovan po mestu, kjer sta bili dekleti posiljeni, prav tako kaznuje starše, ki svojih otrok ne pošiljajo v šolo, z zaporno kaznijo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 10
  • burekburek 09:25 28.september 2023.

    nekateri osebki iz pticje vlade bi se z veseljem priklenili na te kozjejebce

  • onyxx 09:09 28.september 2023.

    To niso bili nobeni mladeniči ampak zamorske živali

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:35 27.september 2023.

    Bolano! Za začetek kastracija, potem pa naprej.