Svet
13 ogledov

Devet mrtvih v nesreči tovornjaka in avtobusa

nesreca avtobus kalifornija
1/5
Reuters
V prometni nesreči, ki se je zgodila na severu Kalifornije, je umrlo devet ljudi, najmanj 30 je poškodovanih.

Tovornjak s priklopnikom se je zaletel v avtobus, na katerem so bili srednješolci na poti na ogled kampusa ene od tamkajšnjih univerz. Voznik tovornjaka je izgubil nadzor nad vozilom in zadel avtobus, ki je pripeljal po nasprotnem pasu. Pri tem se je najprej zaletel v avtomobil in nato še v avtobus, ki je zagorel.

V nesreči je umrlo devet ljudi. Poročajo o 32 ranjenih, njihovo stanje pa ni znano. Cesta je bila zaradi nesreče zaprta v obe smeri. 

"Žrtve so najstniki. Večina jih je bila čisto iz sebe. Bili so v šoku, še vedno ne morejo dojeti, kaj se jim je zgodilo," je za AP dejal prostovoljni gasilec Jason Wyman. "Take stvari vidiš na televiziji, nikoli v živo." Ko je na kraj nesreče pripeljal cisterno, je videl tovornjak in avtobus v ogromnih plamenih. Njegova prva naloga je bila pogasiti požar. Ko jim ga je uspelo omejiti, je videl več deset ranjenih. "Prva žrtev, ki so jo potegnili iz avtobusa, je bila hudo opečena," je še povedal.

18-letni Steven Clavijo je dejal, da je skoraj zaspal, ko je začutil, da je vozilo začelo čudno zavijati. "Slišal sem glasen pok," je dejal in dodal, da so takoj vedeli, da se je zgodilo nekaj groznega. Nekateri potniki so se rešili tako, da so razbili okna avtobusa in zbežali, še preden je eksplodiralo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.