Svet
31 ogledov

Devet tednov preživel v avstralski divjini

Divjina v Avstraliji EPA
Starši so že opustili misel, da bi njihovega 18-letnega sina našli živega. A so ga: močno shujšanega, prekritega s pijavkami in obolelega za gangreno.

18-letni Matthew Allen je od doma odšel 27. novembra. S seboj v gozd je vzel le nekaj najnujnejše opreme za taborjenje, manjše zaloge hrane in pijače ter 150 avstralskih dolarjev.

Po večtedenskem iskanju so reševalci in starši obupali, da bi ga našli živega, še posebno zato, ker so v zadnjem času v Avstraliji beležili rekordno visoke temperature.

V soboto pa so na težko dostopnem terenu le zagledali telo mladeniča. Našli so ga v zelo slabem stanju: ležal je poleg debla, popolnoma prekrit s pijavkami in piki insektov. Bil je močno dehidriran: izgubil je kar 40 kilogramov, preživel je, ker je pil oporečno vodo iz potoka. Na roki in nogah so bili vidni znaki gangrene, piše Daily Mail. Zdaj je še v zdravniški oskrbi, družina pa upa, da bo povsem okreval.

Komentarjev 3
  • Oxxo 18:54 30.januar 2013.

    Podčrtaji so zaradi oglaševanja... a si slep? Če greš z miško na besedo ti odpre oglaševalsko okno. Pogruntavščina Žurnala24, ki postaja primerek agresivnega oglaševanja. Denar je sveta vladar... Oglašujejo tudi prevarantske oglase ponudnikov SMS klubov z "mamljivimi" nagradami... - ...prikaži več pa jih tudi to prav nič ne moti. Samo da dobijo cekine od naročnika.... za bralce jim je vse manj mar.

  • Sia 18:10 30.januar 2013.

    Že popravlili... no, lepo

  • Sia 18:08 30.januar 2013.

    Še dobro, da ste podčrtali "avstralskih" dolarjev, ker to je res pomembno ko se zgubiš v divjini. Če bi imel "ameriške" dolarje verjetno ne bi preživel.