Svet
4 ogledov

Dialog, ne izkrivljanje resnice

Aktivisti pozivajo k miru. Žurnal24 main
Dalajlama je kitajske medije obtožil, da pri poročanju o protestih v Tibetu izkrivljajo resnico. Medtem pa je Kitajska izbranim diplomatom dovolila obisk Tibeta.

Dalajlama se boji, da bi neprimerno poročanje lahko spodbudilo rasne napetosti med Tibetanci in Kitajci, kar bi lahko imelo dologoročne posledice. Tibetanski voditelj v izgnanstvu je kitajske voditelje pozval k "pomembnemu dialogu".

Sedemnajst tujih diplomatov, ki imajo predstavništvo v Pekingu, je dobilo dovoljenje kitajskih oblasti za obisk Tibeta. Sean McCormak, tiskovni predstavnik State Departmenta, je odločitev označil za "korak v pravo smer". Opozoril pa je, da to ni "nadomestilo" za diplomate in druge, ki želijo potovati v Lhaso in drugod po Tibetu, ki je od nedavnega zaprt za diplomate in novinarje.

Medtem pa so v nepalskem glavnem mestu Katmandu aretirali 60 protestnikov, ki so se zbrali pred stavbo Združenih narodov v Katmanduju in vzklikali: "Svobodni Tibet". Nekateri izmed njih so se uspeli prebiti mimo policistov in so preplezali visoko ograjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.