Svet
21 ogledov

Dijake bodo testirali, ker iščejo posiljevalca

DNK testiranje EPA
Francoska šola bo odvzela DNK-vzorec 527 dijakov in zaposlenih, ker iščejo moškega, ki je posilil njihovo 16-letno dijakinjo.

Na zasebni katoliški šoli v Franciji je prišlo do posilstva 16-letne dijakinje. Žrtev posiljevalca ni uspela identificirati. Preiskovalcem je uspelo na njenih oblačilih najti DNK, zato bodo zdaj izvedli DNK-testiranje.

Odvzeli bodo vzorcem 475 dijakom, 31 učiteljem in 21 drugim zaposlenim moškim, ki so bili v času napada konec septembra na šoli. Odvzem bo trajal kar tri dni. Vsakega, ki bo odklonil testiranje, bodo obravnavali kot osumljenca. "Razumem argument, da tisti, ki niso storili nič narobe, nimajo razloga, da bi testiranje zavrnili. A zakaj bi bila zavrnitev razumljena kot priznanje krivde?" se sprašuje Pierre Tartakowsky, predsednik francoske organizacije za človekove pravice. 

Tožilka Isabelle Pagenelle odločitev zagovarja, saj naj bi obstajala velika verjetnost, da je napadalec nekdo, ki je bil na šoli. Člane družine in prijatelje dekleta so že testirali, a so bili odvzeti vzorci negativni. 

Ravnateljica šole Chanatal Devaux je učence in starše v petek obvestila o testiranju. "Preverili smo vsako sled, preden smo se odločili za to pot. Nimamo druge izbire," je pojasnila odločitev. V primeru mladoletnih dijakov bo potrebno soglasje njihovih staršev. Rezultati naj bi bili znani v roku enega meseca. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.