Svet
20 ogledov

Dijaki kaznovani zaradi preveselih staršev

Izobrazba Shutterstock
Ob podelitvi maturitetnih spričeval v ZDA morajo biti ponosni starši očitno res tiho kot miške. Tokrat so bili skupaj s starši kaznovani štirje dijaki srednje šole iz ameriškega mesta Cincinnati.

Čeprav je dijak Anthony Cornist opravil vse šolske obveznosti, mu šola ni podelila maturitetnega spričevala, saj so se njegovi starši in prijatelji preveč veselili, ko so na podelitvi spričeval zaslišali njegovo ime.

Namesto spričevala je Anthony dobil pismo od vodstva šole, v katerem je pisalo, da bo potrdilo o končanju srednje šole lahko dobil šele takrat, ko bodo on ali njegovi družinski člani opravili 20 ur družbenokoristnega dela. Podobne kazni so bili po poročanju ameriških medijev deležni še trije dijaki šole.

Šola ima slabe izkušnje

Predstavnica šole Lori Handler je za televizijsko postajo CBS dejala, "da so imeli v preteklih letih slabe izkušnje s sorodniki maturantov, ko so s svojim bučnim veseljačenjem onemogočili drugim udeležencem prireditve, da bi slišali ime njihovih otrok".

Dodala je, da želijo s takšnim ukrepom doseči, da bi lahko vsi starši slišali ime svojega otroka in da bi starši na vljuden način izražali svoje veselje. Pred prireditvijo je tako šola vse starše opozorila, da jih bo morala odstraniti s prireditve, če se bodo vedli neprimerno. Ob tem pa jih bo doletela tudi kazen.

Kazni medtem ostro nasprotuje Anthonyjeva mati. Za WCPO je povedala: "Ne razumem, kako je lahko kaznovan za nekaj, na kar ne more vplivati. To je norost."

Aretirali mamo 18-letnice

Starši morajo biti očitno na tovrstnih prireditvah zelo previdni, saj jih lahko doleti celo aretacija. Kot smo že poročali, so policisti le nekaj dni prej v ameriški zvezni državi Južna Karolina aretirali Shannon Cooper, ki se je prav tako zelo veselila uspeha 18-letne hčerke Christin.

"Neprimerno vedenje? Kaj je tukaj neprimernega? Kako sem se lahko vedla bolj neprimerno od drugih staršev, ki so se prav tako veselili uspehov svojih otrok? Zelo veliko truda smo morali vložiti, da ji je uspelo maturirati. To sem hotela praznovati. Hotela sem izraziti svoje veselje," je povedala Cooperjeva.

Komentarjev 1
  • Stolp 16:28 08.junij 2012.

    OK, vsi vemo da je amerika ena najbolj pr*uknjenih država pa dajte nam prihraniti njihove abotnosti.