Svet
18 ogledov

Diler za delovanje izkoriščal 13-letnega sina

heroin prah droga Shutterstock
Avstrijska policija je aretirala prekupčevalca drog iz okolice Beljaka, ki je za svoje delovanje izkoriščal svojega 13-letnega sina.

39-letni moški, sicer državljan BiH, je na veliko tihotapil heroin iz Slovenije in ga preprodajal po celi Avstriji. Osumljenec se že nahaja v preiskovalnem zaporu, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Ko so moškega pred dvema tednoma prijeli, je imel pri sebi 160 gramov heroina. V preteklih 12 mesecih je prodal več kot kilogram mamil in pri tem vedno znova izkoristil svojega sina.

"Oče ga je uporabil za svoje trgovanje z mamili," je pojasnil vodja državnega kriminalističnega urada Gottlieb Türk. Pri tem je fant deloval kot prekupčevalec, zaradi česar bi - če bi bil leto starejši - moral kot sokrivec kazensko odgovarjati. "Obvestili smo že urad za mladino, ki bo poskrbel za nadaljnje korake," je še dodal.

Po besedah Türka so s tem razkritjem prekinili več obsežnih poslov državljana BiH. Preiskava sicer še poteka, policija pa išče tudi druge osebe, ki so bile povezane s prekupčevalcem heroina, še navaja APA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.