Svet
13 ogledov

Diplomat ZDA ubil dva Pakistanca

Do incidenta je prišlo na cestah pakistanskega mesta Lahore. (Foto: Epa) Žurnal24 main
Dva Pakistanca, ki naj bi na motorju zasledovala Američana v Pakistanu, podlegla pod streli. Strelec se izgovarja na samoobrambo. Diplomatsko vozilo nato do smrti povozilo pešca.

"Trdi, da je streljal v samoobrambi," je povedala policija v pakistanskem mestu Lahore, kjer se je streljanje zgodilo. Ameriško veleposlaništvo je potrdilo, da je streljal ameriški diplomat, ki se trenutno nahaja v priporu.

Umrl pa je še en pešec, saj ga je zbil avtomobil ameriškega veleposlaništva, ki se je z veliko hitrostjo odpravil k prizorišču streljanja.

Incident razjezil lokalno prebivalstvo
Lokalne televizije so pokazale avto diplomata, ki je imelo v vetrobranskem steklu več lukenj od nabojev.

Policija preiskuje, ali sta moška na motorju Američana želela oropati. Streljanje se je zgodilo, ko se je diplomat ustavil pri rdeči luči.

Incident je razjezil lokalno prebivalstvo – več sto ljudi je v protestu zaprlo cesto in zažigalo gume. Ni še jasno, zakaj moški, če je šlo res za diplomata, ni imel oboroženega spremstva in zakaj je sam nosil orožje.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.